Els Tibau Bio - Biography

Name Els Tibau
Height 5' 8"
Naionality Germany
Date of Birth 1972-11-01
Place of Birth San Jose
Famous for
Dat Ché een ijzersterk lanceerplatform is voor nieuwe modellen, bewees het de voorbije 7 jaar meermaals. Met deze unieke coverpolitiek onderscheidt het tijdschrift zich met succes van de andere Vlaamse mannenbladen. Voor zijn kalender van 2007 ging Ché nog een stap verder. In mei en juni publiceerde Ché een rekruteringsadvertentie waarin het dames de kans bood om zich kandidaat te stellen als model voor zijn jaarlijkse kalender. Honderden jonge vrouwen waagden hun kans. Na de eerste selectie door het Ché-team op basis van de ingezonden foto’s, werden 25 aspirant-modellen uitgenodigd op een castingdag in Knokke. Daar onderwierp de jury, bestaande uit fotograaf Frank De Mulder, artdirector Herman Matthys en Els Tibau, de meter van dit project, ze aan een aantal vragen zoals ‘Waarom heb je voor Ché gekozen?’ en ‘Hoe sta je tegenover naaktfotografie?’. Die dag werden ze ook opgemaakt voor een eerste fotoshoot om te kijken hoe fotogeniek ze wel waren. Op basis daarvan werd de groep gereduceerd van 25 naar 10 kandidaten. (Foto: Frank De Mulder)


De laatste 10 mochten zichzelf voorstellen tijdens de 24 Uur van Zolder waar speciaal voor hen een heuse show in elkaar werd gestoken, gepresenteerd door Els Tibau. Als extraatje stonden de meisjes aan de start van de 24 Uur én mochten ze na afloop de felbegeerde prijzen uitreiken. Een unicum. In de maanden juli en augustus zette Ché een stemronde op poten, waarbij de lezers de 5 finalisten mochten kiezen. Midden september werden de namen van de uitverkoren kalendermodellen bekendgemaakt: het waren Jess Donckers, Meike Schulte, Ilka Goris, Barbara Steeman en Marian-Anna Oostingh. Zij vertrokken samen met Els Tibau en het Ché-productieteam richting Bodrum in Turkije om er de prachtige kalenderbeelden te maken.


Vanaf 21 november krijgt elke Ché-lezer het resultaat als gratis kalender bij zijn lijfblad, maar vanaf 7 november is er, in beperkte oplage, ook een luxeversie te koop.Opmerkelijk is dat ook Els Tibau uit de kleren ging. De VTM omroepster staat immers naakt op de cover van deze luxeversie. Dit collector’s item werd gedrukt op een beperkte oplage van 5.000 exemplaren en wordt vanaf vandaag verdeeld via de

Els Tibau Photos