Bridget Maasland Bio - Biography

Name Bridget Maasland
Height
Naionality Netherlands
Date of Birth 9 November 1974,
Place of Birth The Hague, Zuid-Holland, Netherlands
Famous for
Met een TV-producer als vader en een visagiste als moeder, ligt Bridgets carrière op 9 november 1974 eigenlijk al vast. Een baan bij de televisie, het liefst als cameravrouw of regisseuse, is iets waar Bridget van jongs af aan over droomt. Dankzij haar moeders werk als visagiste en model, komt Bridget in aanraking met de wereld van de mode. Haar talent levert haar op jonge leeftijd al een aantal succesvolle modelopdrachten op.


Na een vlot doorlopen schoolloopbaan ('slechts één keer blijven zitten') blijkt Bridget toch niet over voldoende 'drive' te beschikken om voor de volle honderd procent te gaan voor een opleiding als cameravrouw. Daar komt bij dat pa en ma Maasland inmiddels een eigen lingeriezaak zijn begonnen. Ze besluit dan ook om bij haar ouders in de zaak te gaan werken. Dit is bovendien makkelijk(er) te combineren met het modellenwerk, dat op dat moment steeds grotere vormen begint aan te nemen.


Maar een paar maanden later, na een hectische modellentijd in Barcelona, komt het besef dat ook dit werk niet zaligmakend is. Terug in Den Haag gaat Bridget zich meer met de winkel van haar ouders bemoeien en al gauw wordt ze verantwoordelijk voor de inkoop. Tegelijkertijd doet ze verschillende dingen voor televisie, waaronder een baantje als danseres/assistente in Hans Kraaij's spelshow Man O Man. In plaats van een lang gekoesterde carrière achter de camera komt Bridget uiteindelijk voor de camera terecht. Ze wordt aangenomen als VJ voor de jonge muziekzender The Music Factory.


Na ruim vier jaar als VJ gewerkt te hebben besluit Bridget van koers te veranderen. Voor het BNN reis/werk-programma BNN at Work vertrekt ze voor een aantal weken naar Australië (2000), Canada (2001) en verschillende landen in Europa (2002), waarvoor ze de meest uiteenlopende baantjes uitprobeert. Daarnaast presenteerde ze onder andere de programmaserie De Nationale Test, de documentaireserie BNN Docu: De Wereld Van... en het politieke programma Lijst 0, samen met Katja Schuurman. Ook presenteerde Bridget in 2002 een serie nieuwe afleveringen van Robot Wars: The Dutch Battles, een programma dat in maart 2003 terugkeerde. Begin 2003 heeft Bridget het druk, want ze presenteert achtereenvolgens Lijst 0, De Nationale IQ Test 2003 en De Hoofdprijs. In februari startte ze met Neuken Doe Je Zo, een recht-voor-z’n-raap programma over seks en was ze druk met haar eerste filmrol in de Nederlandse productie Shouf Shouf Habibi!. Daarnaast presenteerde ze het testprogramma In je hok! en deed ze mee aan de BNN Family. In de zomer van 2003 zag je Bridget in de documentaireserie The Underworld According to BNN, waarvoor ze in een vrouwengevangenis verbleef. Na de zomer vertrok Bridget voor BNN at Work naar de Caribbean en presenteerde ze het zomerse vervolg op Neuken doe je zo! D aarnaast was zij te zien in het programma BNN Family. In maart van dit jaar ontving ze diverse gasten in het door haar bedachte programma The Bridget Triangle . Afgelopen zomer presenteerde ze samen met Katja het programma BNN presenteert AVRO’s Sterrenslag en ging Bridget aan het werk in Japan voor BNN at Work.

Sinds augustus 2005 maakt ze programma's voor Talpa. NSE, 'Je leven in de steigers', Big Brother, Woef en 'Het Land van Maas en Geel' zijn programma's die Bridget bij Tien/Talpa presenteerde.
Op het moment presenteert ze geen programma's voor Tien

Bridget Maasland Photos